Help voor studenten

Nota Bene: 'Help voor docenten' vindt u onderaan deze pagina!

Hoe registreer ik mij voor de website als ik nog niet eerder een Pearson-account heb aangemaakt?

Als je nog niet eerder een beschermde Pearson-website hebt bezocht, ben je een nieuwe gebruiker zonder Pearson-account. Het registratieproces voor nieuwe gebruikers zonder Pearson-account bestaat uit de volgende drie stappen:

Stap 1: Maak een Pearson-account aan. Dit doe je slechts eenmalig. Je Pearson-account gebruik je voor alle Pearson-mediaproducten.
Stap 2: Voer de toegangscode voor de betreffende website in. Deze code is geldig voor één specifieke website. Voor elke nieuwe website moet je opnieuw een toegangscode invoeren. Het systeem laadt dan de nieuwe toegangscode op je bestaande account.
Stap 3: Vul de gevraagde gegevens in.

Je hebt nu een Pearson-account en je bent geregistreerd voor de website die bij je studieboek hoort.
Om op de website in te loggen, zie ‘Hoe log ik in op de website?’.
Als je problemen ondervindt bij het registreren, neem dan contact op met onze klantenservice via dit formulier.

Hoe registreer ik mij voor de website als ik al eerder een Pearson-account heb aangemaakt?

Als je al eens eerder een Pearson-website hebt bezocht, ben je een nieuwe gebruiker mét Pearson-account. Het registratieproces voor terugkerende gebruikers met Pearson-account bestaat uit de volgende drie stappen:

Stap 1: Voer de gegevens van je Pearson-account in: Als je je gebruikersnaam of wachtwoord kwijt bent, klik dan op ‘Gebruikersnaam of wachtwoord vergeten’. Volg de verdere instructies of kijk voor meer informatie bij ‘Ik ben mijn gebruikersnaam of wachtwoord kwijt’.
Stap 2: Voer de toegangscode voor de betreffende website in. Deze code is geldig voor één specifieke website. Voor elke nieuwe website moet je opnieuw een toegangscode invoeren. Het systeem laadt de nieuwe toegangscode op je bestaande account.
Stap 3: Vul de gevraagde gegevens in.

Je bent nu geregistreerd voor de website die bij je studieboek hoort. Om op de website in te loggen, zie ‘Hoe log ik in op de website?’.
Als je problemen ondervindt bij het inloggen, neem dan contact op met onze klantenservice via dit formulier.

Hoe log ik in op de website?

Als je al een account hebt en je hebt je al eens geregistreerd voor de website die je wilt bezoeken, dan kun je direct inloggen op de website. Voer je gebruikersnaam en wachtwoord in onder het kopje ‘Inloggen’. Je hebt nu toegang tot de website.
Als je problemen ondervindt bij het inloggen, neem dan contact op met onze klantenservice via dit formulier.

Ik heb toegangscodes tot meerdere beschermde Pearson-websites. Moet ik voor elke website apart inloggen?

Als je meerdere Pearson-boeken met beschermde online content tegelijk gebruikt, hoef je slechts één keer een Pearson-account aan te maken. Je moet je wel per boek registreren, maar vervolgens kun je zonder problemen de verschillende websites tegelijk benaderen.

Ik heb al een Pearson-account voor een Engelstalig product. Is deze account ook geldig voor de Pearson XTRA-websites?

Je Pearson-account is geldig voor ieder Pearson-product. Als je eerder een account aanmaakte voor een Pearson-mediaproduct dan zijn die accountgegevens dus gewoon geldig. Je moet je wel registreren voor de Pearson XTRA-website met behulp van de specifiek voor jouw boek bestemde toegangscode.  

Ik heb wel al een account, maar het systeem verleent mij geen toegang tot de website die bij mijn studieboek hoort. Wat kan er aan de hand zijn?

Met een Pearson-account heb je niet automatisch toegang tot alle Pearson-websites. Iedere website (horend bij een studieboek) kent zijn eigen bescherming waarvoor je een eigen, unieke toegangscode nodig hebt. De toegangscode tot Pearson XTRA-websites wordt standaard meegeleverd met je studieboek. 

Ik heb geen toegangscode (meer), wat moet ik doen?

In alle nieuwe Pearson-boeken zit aan de binnenkant van de omslag een kaartje met een individuele toegangscode. Als je je toegangscode bent kwijtgeraakt, of om een andere reden deze toegangscode niet meer hebt, neem dan contact op met onze klantenservice via dit formulier.

Ik probeer me te registreren voor de website bij mijn studieboek, maar mijn toegangscode wordt niet geaccepteerd. Wat nu?

Als je je met deze toegangscode al een keer hebt geregistreerd, hoef je alleen maar in te loggen in je account. Zie voor meer informatie hierover bij 'Hoe log ik in op de website?'. Als je je toegangscode nog niet hebt gebruikt, maar hij werkt toch niet, neem dan contact op met onze klantenservice via dit formulier.

Ik ben mijn gebruikersnaam of wachtwoord kwijt. Hoe kan ik die weer achterhalen?

Ga terug naar het titeloverzicht op de homepage van deze site. Klik op de titel waartoe je toegang wilt hebben. Je wordt nu doorgestuurd naar de betreffende website. Klik vervolgens op inloggen en/of registreren. Je wordt nu doorgestuurd naar het inlogscherm. Klik op ‘Gebruikersnaam of wachtwoord vergeten’. Vul de gevraagde gegevens in en volg de verdere instructies.

Waar kan ik mijn gebruikersgegevens wijzigen?

Je gebruikersgegevens (bijvoorbeeld je wachtwoord) kun je wijzigen in je Pearson account door hier in te loggen.

Ik kan de XTRA-producten niet downloaden of lezen.

Sommige Pearson-producten worden 'ingepakt' aangeboden. Met behulp van WinZip of WinRar kunnen deze bestanden eenvoudig worden uitgepakt. Vervolgens zijn het normale Word- of Adobe Reader-bestanden, die gewoon kunnen worden gelezen. WinZip en WinRar zijn gratis te downloaden – evenals Adobe Reader. Ervaar je vervolgens nog problemen met het downloaden of lezen van onze bestanden, neem dan contact op met onze klantenservice via dit formulier.

Ik kan de filmpjes of animaties niet afspelen.

Controleer of je de laatste updates voor je browser en Flash-speler hebt gedownload. Animaties kunnen niet worden bekeken op de iPad, omdat dit apparaat Flash niet ondersteunt. Vanaf een laptop- of desktopcomputer kun je de animaties echter wel gewoon bekijken.

Zijn de websites ook te bekijken op mijn mobiele telefoon?

Als je beschikt over een smartphone met internetverbinding en -browser, dan kun je de websites ook bekijken op je mobiele telefoon. De websites zijn echter niet speciaal geschikt gemaakt voor mobiele apparaten. De verhoudingen van de website passen zich dus niet automatisch aan aan je mobiele apparaat.

Kan ik de eText printen of downloaden?

De eText kan niet worden geprint of gedownload.

(Een onderdeel van) de website werkt niet, wat moet ik doen?

Als je een technisch probleem ondervindt, waardoor je niet kunt inloggen of je registeren, of niet kunt werken binnen (een van de) verschillende onderdelen van de website, neem dan contact op met onze klantenservice via dit formulier.

Als ik XTRA op mijn iPad bekijk werken de iconen in de navigatiebalk niet goed

Om op een iPad via een icoon door de XTRA website te navigeren dien je het icoon twee keer aan te tippen.

Mijn vraag staat hier niet bij, met wie kan ik contact opnemen?

Je kunt al je vragen stellen via dit formulier.


Help voor docenten

Ik heb geen speciale toegangscode voor docenten, hoe kan ik die aanvragen?

Bent u docent en schrijft u een Pearson XTRA-uitgave voor aan uw studenten, dan kunt u een toegangscode aanvragen via dit formulier. Deze toegangscode geeft toegang tot alle Pearson XTRA-docentenwebsites en geeft u toegang tot zowel het studentengedeelte als het gedeelte met het exclusieve docentenmateriaal.

Is het docentmateriaal ook toegankelijk en/of zichtbaar voor studenten?

Het beschikbare docentmateriaal is niet via de studentenregistratie toegankelijk of zichtbaar voor uw studenten. Hoewel de codes er vergelijkbaar uitzien, maken onze systemen duidelijk onderscheid. Uitsluitend docenten komen in aanmerking voor de speciale toegangscode; aanvragen voor registratiecodes voor docenten worden door ons te allen tijde gecontroleerd.

Hoe registreer ik mij voor de website als ik nog niet eerder een Pearson-account heb aangemaakt?

Als u nog niet eerder een beschermde Pearson-website hebt bezocht, bent u een nieuwe gebruiker zonder Pearson-account. Het registratieproces voor nieuwe gebruikers zonder Pearson-account bestaat uit de volgende drie stappen:

Stap 1: Maak een Pearson-account aan. Dit doet u slechts eenmalig. Uw Pearson-account gebruikt u voor alle Pearson-mediaproducten.
Stap 2: Voer de toegangscode voor de betreffende website in. De docentencode is geldig voor alle Pearson XTRA-websites. U hoeft zich dus slechts één keer te registreren. Beschikt u (nog) niet over een docentencode, kijk dan voor meer informatie bij 'Ik heb geen speciale toegangscode voor docenten, hoe kan ik die aanvragen?'. Wilt u alsnog inloggen met een studentenregistratiecode, bekijk dan het betreffende item bij 'Help voor studenten'. 
Stap 3: Vul de gevraagde gegevens in.

U hebt nu een Pearson-account en u bent geregistreerd als docent voor alle Pearson XTRA-websites. Om in te loggen, zie ‘Hoe log ik in op de website?’. Als u problemen ondervindt bij het registreren, neem dan contact op met onze klantenservice via dit formulier.

Hoe registreer ik mij voor de websites als ik al eerder een Pearson-account heb aangemaakt?

Als u al eens eerder een Pearson-website hebt bezocht, bent u een nieuwe gebruiker mét Pearson-account. Het registratieproces voor terugkerende gebruikers met Pearson-account bestaat uit de volgende drie stappen:

Stap 1: Voer de gegevens van uw Pearson-account in. Als u uw gebruikersnaam of wachtwoord kwijt bent, klik dan op ‘Gebruikersnaam of wachtwoord vergeten’. Volg de verdere instructies of kijk voor meer informatie bij ‘Ik ben mijn gebruikersnaam of wachtwoord kwijt’.
Stap 2: Voer de toegangscode voor de betreffende website in. Deze code is geldig voor alle Pearson XTRA-websites. U hoeft zich dus slechts één keer te registreren. Het systeem verbindt nu de nieuwe toegangscode met de bestaande account. Beschikt u (nog) niet over een docentencode, kijk dan voor meer informatie bij 'Ik heb geen speciale toegangscode voor docenten, hoe kan ik die aanvragen?'. Wilt u alsnog inloggen met een studentenregistratiecode, bekjjk dan het betreffende item bij 'Help voor studenten'. 
Stap 3: Vul de gevraagde gegevens in.

U hebt nu een Pearson-account en u bent geregistreerd als docent voor alle Pearson XTRA-websites. Om in te loggen, zie ‘Hoe log ik in op de website?’. Als u problemen ondervindt bij het registreren, neem dan contact op met onze klantenservice via dit formulier.

Hoe log ik in op de websites?

Als u al een Pearson-account hebt en u hebt zich al eens geregistreerd, dan kunt u direct inloggen. Voer uw gebruikersnaam en wachtwoord in onder het kopje ‘Inloggen’. U hebt vervolgens toegang. Als u problemen ondervindt bij het inloggen, neem dan contact op met onze klantenservice via dit formulier.

Ik doceer uit meerdere Pearson XTRA-boeken tegelijk. Moet ik nu voor elke website apart inloggen?

De docentenregistratiecode geeft toegang tot het student- en docentmateriaal bij alle Pearson XTRA-boeken. U hoeft dus slechts één keer in te loggen om meerdere websites tegelijk te bezoeken.

Ik heb al een Pearson-account voor een Engelstalig product. Is deze account ook geldig voor de Pearson XTRA-websites?

Uw Pearson-account is geldig voor ieder Pearson-product. Als u eerder een account aanmaakte voor een Pearson-mediaproduct dan zijn die accountgegevens dus gewoon geldig. U moet zich echter nog wel specifiek registreren voor de Pearson XTRA-websites met behulp van de docentenregistratiecode.  

Ik heb wel al een account, maar het systeem verleent mij geen toegang tot de websites. Wat kan er aan de hand zijn?

Met een Pearson-account hebt u niet automatisch toegang tot de Pearson XTRA-websites. U moet zich eerst nog registreren met de speciale docentenregistratiecode. U kunt deze code aanvragen via dit formulier.

Ik probeer me te registreren voor Pearson XTRA-websites, maar mijn toegangscode wordt niet geaccepteerd. Wat nu?

Als u deze toegangscode al een keer hebt geregistreerd, hoeft u alleen maar in te loggen in uw account. Zie voor meer informatie hierover bij 'Hoe log ik in op de website?'. Als u uw toegangscode nog niet eerder hebt gebruikt, maar hij werkt toch niet, neem dan contact op met onze klantenservice via dit formulier.

Ik ben mijn gebruikersnaam of wachtwoord kwijt. Hoe kan ik die weer achterhalen?

Ga terug naar het titeloverzicht op de homepage van deze site. Klik op de titel waartoe u toegang wilt. U wordt nu doorgestuurd naar de betreffende website. Klik vervolgens op inloggen en/of registreren. U wordt nu doorgestuurd naar het inlogscherm. Klik op ‘Gebruikersnaam of wachtwoord vergeten’. Vul de gevraagde gegevens in en volg de verdere instructies.

Ik ben mijn inloggegevens kwijt of weet niet zeker of ik een Pearson account heb aangemaakt

Om je inloggegevens op te vragen of om te controleren of jouw gegevens al bij ons in het systeem bekend zijn, kun je hier je e-mailadres of inlognaam invoeren.

Ik kan de XTRA-producten niet downloaden of lezen.

Sommige Pearson-producten worden 'ingepakt' aangeboden. Met behulp van WinZip of WinRar kunnen deze bestanden eenvoudig worden uitgepakt. Vervolgens zijn het normale Word- of Adobe Reader-bestanden, die gewoon kunnen worden gelezen. WinZip en WinRar zijn gratis te downloaden, evenals Adobe Reader. Ervaart u problemen met het downloaden of lezen van onze bestanden, neemt u dan contact op onze klantenservice via dit formulier.

Ik kan de filmpjes of animaties niet afspelen.

Controleer of u de laatste updates voor uw browser en Flash-speler hebt gedownload. Animaties kunnen niet worden bekeken op de iPad, omdat dit apparaat Flash niet ondersteund. Vanaf een laptop- of desktopcomputer kunt u de animaties echter wel gewoon bekijken.

Zijn de websites ook te bekijken op mijn mobiele telefoon?

Als u beschikt over een smartphone met internetverbinding en -browser, dan kunt u de websites ook bekijken op uw mobiele telefoon. De websites zijn echter niet speciaal geschikt gemaakt voor mobiele apparaten. De verhoudingen van de website passen zich dus niet automatisch aan uw mobiele apparaat aan.

Kan ik de eText printen of downloaden?

De eText kan niet worden geprint of gedownload.

Waarom moet ik een cursus aanmaken voor de eText voordat ik deze kan bekijken?

De eText biedt allerlei interessante extra functionaliteiten. Zo beschikt u over de mogelijkheid om uw studenten aan u als docent te koppelen. Door een eigen klas met wachtwoord aan te maken en de klasselogin te verspreiden onder uw studenten, bent u in staat notities in de eText met uw studenten te delen. U kunt meerdere klassen aanmaken en u kunt klassen ook weer verwijderen of aanpassen. Wilt u meer informatie over de functionaliteiten van de eText, neem dan contact op met onze klantenservice via dit formulier.

Kan ik de eText aanpassen?

U kunt meerdere aanpassingen maken in de eText. Zo kunt u links toevoegen met behulp van de notitie-optie en kunt u secties markeren. Ook kunt u de inhoudsopgave van het boek aanpassen. Wilt u meer informatie over de functionaliteiten van de eText, neem dan contact op met onze klantenservice via dit formulier.

(Een onderdeel van) de website werkt niet, wat moet ik doen?

Als u een technisch probleem ondervindt, waardoor u niet kunt inloggen of zich registeren, of niet kunt werken binnen (een van de) verschillende onderdelen van de website, neem dan contact op met onze klantenservice via dit formulier.

Bij welke boeken wordt Pearson XTRA aangeboden?

Pearson XTRA is beschikbaar bij de volgende boeken:

 • Basisboek Engels, Tavecchio & Moons, ISBN 9789043095129
 • Bedrijfsinformatiesystemen, 11e editie, Laudon & Laudon, ISBN 9789043095112
 • Dynamica, 12e editie, Hibbeler, ISBN 9789043095198
 • Gedrag in organisaties, 10e editie, Robbins & Judge, ISBN 9789043095174
 • Groepsdynamica, 10e editie, Johnson & Johnson, ISBN 9789043095181
 • Personeelsmanagement, 6e editie, Gomez-Mejia et al, ISBN 9789043095167
 • Principes van marketing, 5e editie, Kotler & Armstrong, ISBN 9789043095150
 • Psychologie, een inleiding, 6e editie, Zimbardo et al, ISBN 9789043095044
 • Statica, 12e editie, Hibbeler, ISBN 9789043095082
 • Programmeren in Java met BlueJ, 5e editie, Barnes, ISBN 9789043023894
 • Sportmanagement, 2e editie, Beech, ISBN 9789043024471
 • Marketingstrategie, Bruins, ISBN 9789043024419
 • Het marketingplan, 4e editie, Burk Wood, 9789043024631
 • Observeren en rapporteren, 2e editie, Celestin-Westreich, 9789043023801
 • Principes van internetmarketing, 5e editie, Chaffey, 9789043024556
 • Psychologie van de adolescentie, Delfos, 9789043023832
 • Kwaliteitsmanagement, 2e editie, Emmerik, 9789043024167
 • Ontwikkelingspsychologie, 5e editie, Feldman, 9789043024259
 • Sterkteleer, 8e editie, Hibbeler, 9789043024501
 • Verandermanagement, 3e editie, Kleijn, 9789043023610
 • Zakelijke communicatie, mondeling, 2e editie, Knispel, 9789043023566
 • Zakelijke communicatie, schriftelijk, 3e editie, Knispel, 9789043023498
 • Marketing, de essentie, 10e editie, Kotler, 9789043023863
 • Anatomie en fysiologie, een inleiding, 5e editie, Martini, 9789043024327
 • Sales- en accountmanagement, Mertens, 9789043024662
 • Basisboek spelling, 2e editie, Moons, 978904303948
 • Psychiatrie in de verpleegkunde, 8e editie, Nevid, 9789043024440
 • Psychiatrie, een inleiding, 8e editie, Nevid, 9789043024280
 • Management, 11e editie, Robbins, 9789043023467
 • Ethiek in de sociaalagogische beroepen, 2e editie, Rothfusz, 9789043024198
 • Marketing, 7e editie, Solomon, 9789043023580
 • Principes van bedrijfseconomie, 2e editie, Van der Putte, 9789043024389
 • Wiskunde in de bouw, 2e editie, Ariens, 9789043025928
 • Communicatie in het bedrijfsleven, 2e editie, Van Couwelaar, 9789043024228
 • Basisboek taal, 2e editie, Bovenhoff, 9789043024112
 • Studieloopbaanontwikkeling, beroepsgeschikt, 3e editie, Dankers- Van der Spek, 9789043026277
 • Human resource management, 6e editie, Foot,  9789043024594
 • Principes van financieel management, 13e editie, Gitman, 9789043024358
 • Onderzoek in zorg en welzijn, 2e editie, Heerink, 9789043024075
 • Managementvaardigheden, 4e editie, Hubsaker, 9789043024730
 • Zakelijke en publieksevenementen, 4e editie, Kaarsgaren, 9789043025294
 • Sportmarketing, 3e editie, Kok, 9789043026055
 • Sportsponsoring, 2e editie, Kok, 9789043025096
 • Organisatiestructuren, 2e editie, Mintzberg, 9789043024693
 • Gezondheidspsychologie, 2e editie, Morrison, 9789043024815
 • Verpleegkundige onderzoeksmethoden, 6e editie, Niewiadomy, 9789043025164
 • Interpersoonlijke vaardigheden in de ICT, 2e editie, Rubrech, 9789043025867
 • Handleding SPSS, Smits, 9789043026949
 • Consumentengedrag, 4e editie, Solomon, 9789043023924
 • Moderne industriele productie, 2e editie, Van der Put, 9789043024912
 • Interactieve marketing, 2e editie, Van reijsen, 9789043026024
 • Eventmarketing, 2e editie, Wiegerink, 9789043025829
 • Kritisch den ken binnen het verpleegkundig proces, 5e editie, Wilkinson, 9789043023368
 • Logistiek, 2e editie, Ploos van Amstel, ISBN 9789043027014
 • Europees recht, een inleiding, 3e editie, Bakker, ISBN 9789043025775
 • Basisboek Engels, 2e editie, Tavecchio, ISBN 9789043024846
 • Operationeel management in de dienstverlening, 3e editie, Walstra, ISBN 9789043025591
 • Economics of Organizations and Markets, Onderstal, ISBN 9789043030410
 • Verkoop en verkoopmanagement, 9e editie, Jobber, ISBN 9789043027007
 • Materiaalkunde, 9e editie, Budinski, ISBN 9789043026123
 • Toegepaste stromingsleer, 7e editie, Mott, ISBN 9789043027397
 • Verpleegkundige vaardigheden, deel 1, 8e editie, Smith, ISBN 9789043029216
 • Verpleegkundige vaardigheden, deel 2, 8e editie, Smith, ISBN 9789043029254
 • Pathologie, 8e editie, Zelman, ISBN 9789043028158
 • Natuurkunde, deel 1, 4e herziene editie, Giancoli, ISBN 9789043028646
 • Natuurkunde, deel 2, 4e herziene editie, Giancoli, ISBN 9789043028684
 • Sociologie, een inleiding, 2e editie, Elchardus, ISBN 9789043027908
 • Overreden en verleiden: de psychologie van beinvloeding, Van der Pligt, ISBN 9789043028912
 • De samenleving, 12e editie, Macionis, ISBN 9789043028875
 • Sociale psychologie, 8e editie, Aronson, ISBN 9789043029131
 • Psychologie, de essentie, 3e editie, Zimbardo, ISBN 9789043029179
 • Psychologie van arbeid en organisatie, 5e editie, Arnold, ISBN 9789043027823

Hoe lang hebben docenten toegang tot de Pearson XTRA-docentomgeving?

Docenten hebben na registratie 48 maanden toegang tot Pearson XTRA. Na deze periode kunt u opnieuw een gratis toegangscode aanvragen via dit formulier.

Mijn vraag staat hier niet bij, met wie kan ik contact opnemen?

U kunt uw al uw vragen stellen via dit formulier.